Rezervace na čísle +420 720 588 588
9. 11. od 19:00 a 10. 11. od 12:00
Jak jsme již během prázdnil avizovali, hostování známých šéfkuchařů, již 9.11 začínáme.
Jako první se u nás objeví Marek Hora, skvělý člověk, majitel a sushimaster z Yamato v Praze, restaurace, která je zařazena v Michellin guidu jako podnik, který je doporučeno navštívit, restaurace, která má ocenění WORLD SUSHI SKILLS INSTITUTE, která jí zařazuje mezi elitní celosvětové podniky zabývající se sushi tématikou.
Znalosti a zkušenosti Marka Hory se opírají o několikaletý pobyt v Japonsku, kde se učil od mistrů ve svém oboru. Marek Hora a jeho tým do Ostravy přicestují včetně jejich surovin, které jsou převážně importem z Japonska.
Dalším šéfkuchařem, který k nám přijede bude Michal Konrád, jeden je nejznámějších a zároveň nejtalentovanějších šéfkuchařů na Slovensku, šéfkuchař restaurace Fou ZOO v Bratistlavě. Na jeho kuchyň se můžete u nás v Gokana těšit ve středu 28.11.2018 od 18:00.
– tým Gokana –
DEGUSTAČNÍ MENU MARKA HORY A JEHO TÝMU Z RESTAURACE YAMATO:
Zensai moriawase – Kamo , shiitake, tofu, nasu
*
Otsukuri – maguro, hotate, saba, hamachi, ika
*
Yakimono – Sake no yuzu miso yaki – marinovaný losos v japonském citrusu a miso –
Mokruša SAUVIGNON pozdní sběr 2017
*
Nimono – Buta no kaku ni – vařený buček na japonský způsob-
Domaine Cornin Pouilly Fuisse Les Plessys 2015 / La Barbatella BARBERA d’Asti DOCG
2015
*
Sushi – hosomaki 3 ks, nigiri zushi 2 ks –
Emrich Schonleber Riesling Mineral Trocken 2017
*
Misoshiru – tradiční japonská polévka
*
Dezáto – kuri bruleé – žloutkovo-smetanový krém s kaštany
*
Cena za menu 1.290,-
Cena za menu včetně párování vín 1750,-
Zavřeno. V tuto chvíli nerozvážíme.
Zavřeno.